3 Tips voor dat je begint met wandelen

Wandelen is één van de beste sporten die je kunt doen als je obesitas hebt. Maar zeker als je zwaar bent, is het van belang om je goed voor te bereiden en rustig aan te beginnen. Maar voordat je begint, wat heb je nodig om te gaan wandelen?

Goede schoenen

Wandelschoenen moeten aan enkele eisen voldoen. Ze moeten gemakkelijk zitten, ingelopen en soepel zijn. Trek de veters niet te strak aan: je voeten zwellen namelijk iets op tijdens het wandelen. Oneffenheden aan de binnenkant van de schoen kunnen erg storend zijn. Schoenen met dikke zolen zijn prettig: ze voorkomen dat je na een paar uur elk steentje voelt. Sportschoenen zijn ook heel geschikt, maar vooral bij droog weer. Bij flinke regen krijg je snel natte voeten. Voor advies kun je het beste naar een goede (buiten)sportzaak met gespecialiseerd personeel gaan. Voor goed schoenadvies en schoenen verwijs ik graag naar Austria Sports in Malden bij Nijmegen. Neem je oude (wandel)schoenen mee want die bestuderen ze nauwkeurig om jou het beste advies te kunnen geven. En misschien is het best moeilijk, maar geeft ze eerlijk antwoord als ze naar je gewicht vragen. Ze gaan daar heel normaal mee om, maar kunnen jou dan wel het beste advies geven.

Sokken

Sokken van wol, badstof of katoen zijn prima. Het liefst naadloos en van niet te grove structuur. Wanneer de sokken niet al te grote naden hebben, kunt je het beste de sokken binnenstebuiten dragen. Goede sokken helpen blaren voorkomen.

Kleding

Wat je ook draagt, het is vooral belangrijk dat je kleding kiest waarin je je goed kunt bewegen. Wanneer het kouder wordt, kun je het beste meerdere laagjes aandoen, zodat je eenvoudig iets kunt uittrekken als je het warm krijgt. Bij warm weer is luchtige en ademende kleding aan te raden. In de betere (buiten)sportwinkel is bovenkleding met ventilatiegaten onder de oksels verkrijgbaar: deze gaten bevorderen de afvoer van de warmte. Bij regen is het prettig wandelen met ademende regenkleding. Er zijn ook wandelaars die een paraplu zien als de ideale regenstopper. In onze webshop kan je links vinden naar hele goede en door onszelf geteste webshops voor XXXL wandelkleding.

Klik hier voor mijn blog over wandelen met gedichten van Henriette Roland Holst in Achtmaal, West Brabant.

Bron: https://www.allesoversport.nl/artikel/meer-bewegen-ga-wandelen/

Koninklijke Wandel Bond Nederland comfortsports.nl
2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] ieder geval heb je dezelfde spullen nodig die je met wandelen ook nodig hebt plus natuurlijk de stokken. Die heten trouwens poles en […]

  2. […] En met materialen bedoel ik schoenen, sokken en kleding. Klik hier voor het artikel “3 Tips voordat je begint met wandelen” […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.