GASTBLOG DENNIS OOLBEKKINK

Zo kom je nog eens ergens

Dit is voor mij het grootste voordeel van fietsen ten opzichte van de sportschool of balsporten: je ziet meer van de omgeving! Ja, ook Nederland heeft zijn mooie kanten en veel afwisseling. Ik woon in Nieuw-Vennep en maak vaak een rondje door de duinen waar je je nog echt in de natuur waant. Geen auto’s om je heen, maar herten en konijnen. Een ritje door de polder heen is ook erg leuk. Langs kronkelende riviertjes als de Amstel en de Drecht. Een favoriet rondje is langs de Keukenhof, waar je dwars door de bollenvelden rijdt. De steden (Haarlem, Amsterdam en Leiden) vermijd ik zoveel mogelijk. Dat is me meestal te druk en onveilig.

Samen of alleen

De afwisseling hierin maakt het voor mij top! Samen met een maatje trainen is erg gezellig en je haalt het maximale uit elkaar. Je pept elkaar op om nog even die extra trap te geven en zo sterker te worden. Hoewel dit niet jouw doel hoeft te zijn, kan het je alsnog extra motivatie geven om te gaan als je geen zin had in een eenzaam ritje. Vergeet niet soms een terrasje te pakken onderweg! Ik ga ook regelmatig alleen op pad. Even geen praatje met je maatje, maar helemaal tot jezelf komen. Je hoofd leeg maken en dingen een plekje geven kan erg goed tijdens het fietsen.

Het gevoel van een wielrenner

Snelheid en de suizende wind. Het is heerlijk om gas te geven, wind in de rug en rijden maar! Dit geeft mij altijd een adrenaline kick. Daarnaast kan je het ook rustig aan doen zonder echt moe te worden. Het is een groot voordeel dat je niet altijd alles hoeft te geven. Sterker nog, less is more. Deze vlieger gaat zeker op voor wielrennen. Vermoeidheid ligt namelijk al snel op de loer.

Vanuit huis en dus flexibel!

Een groot voordeel en tegelijk de grootste valkuil. Je kan namelijk zelf inplannen wanneer je wel en dus ook wanneer je niet gaat. Regent het? Dan stel ik mijn rit vaak uit totdat het opklaart. Kan jij goed omgaan met deze vrijheid? Andersom komt ook voor. Dat het goed weer is, maar ik eigenlijk niet van plan was om te gaan fietsen. Dan kan ik de verleiding soms niet weerstaan om toch een rondje te gaan. Lekker rustig aan en genieten van de omgeving!

In mijn volgende blog zal ik dieper ingaan op hoe een wielrenner zich het best kan voorbereiden op langere toertochten.

Dennis Oolbekkink is eigenaar van www.beterwielrennen.nl. Dit is een website met bruikbare informatie en tips om je prestaties op de fiets te verbeteren.

OVER

Mijn naam is Dennis Oolbekkink en ik zal de komende maanden een aantal gastblogs schrijven op deze toffe website van Richard. Wij hebben dezelfde passie voor wielrennen en maken jullie graag enthousiast om lekker de racefiets te pakken. In deze blog zal ik beschrijven wat voor mij wielrennen zo mooi maakt. Ervaar het ook!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.