Motivatie

Recent ben ik gestart als personal trainer in de mooie stad Breda. Het overdragen van kennis omtrent mijn passie en leefstijl waarmee mensen hun ‘nieuwe normaal’ kunnen creëren maakt me blij. Een van mijn allereerste klanten was iemand die net een gastric bypass operatie had ondergaan. Mijn kennis en kunde werd meteen op de proef gesteld. Herstellende van een dergelijk zware ingreep brengt beperkingen met zich mee. Sporten kan wel en is bijna altijd aan te raden, maar om complicaties te voorkomen moest ik goed nadenken over welke beweegpatronen wel en niet konden.

Mindset

De energie en positieve mindset die deze klant met zich meebracht zijn voor mij een inspiratie, en in het begin van onze samenwerking iets wat ik moest afremmen. Opbouw van trainingsintensiteit is altijd een belangrijke factor, zeker wanneer iemand herstellende is van een operatie. Het is zaak om die energie en positieve mindset vast te houden op de lange termijn. In het begin is dat vaak makkelijker omdat positieve veranderingen zich snel opvolgen. Gewichtsafname gaat snel en gestaag, de trap nemen en niet buiten adem boven komen, makkelijker opstaan uit een stoel of niet nadenken bij het in- en uitstappen van de auto enz..

Het is van groots belang om deze stappen bewust te ondergaan en hierbij stil te staan. Deze prestaties, want dat zijn het, vormen de basis voor de acceptatie van deze nieuwe levensstijl en stelt je in staat om de positieve instelling vast te houden op de lange termijn. Maak jezelf bewust van wat deze veranderingen voor je betekenen en hoe je je daardoor voelt. Bevrijdt, trots, gelukkig, euforisch…

Bewustwording

Op termijn volgen de veranderingen zich steeds wat langzamer op en neemt het tempo van gewichtsafname af of stagneert zelfs geheel. Dit wil absoluut niet zeggen dat je geen progressie meer boekt maar in deze situatie wil je je bewust zijn van waar je vandaan komt, welke stappen je allemaal al genomen hebt en wat je nieuwe lichaam je gebracht heeft. Bewustwording en omarming van de stappen die je gedurende dit traject maakt is ontzettend belangrijk om de korte termijn beloningen af te kunnen slaan en te blijven kiezen voor de lange termijn beloning. Wanneer dat lukt heb je jouw ‘nieuwe normaal’ gecreëerd!

Heb je vragen of wil je hulp bij jouw traject, neem dan vrijblijvend contact op via fitenko@hotmail.com

Met sportieve groet,

Koen

Koen Oomen

Fitenko Breda – personal trainer

fitenko koen comfort sports blog motivatie
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.