Hartslagmeters voor XXXL gezond sporten

Je hartslagmeter als sportmaatje

Als je sport is het voor iedereen van groot belang dat je weet wat je aan het doen bent en hoe je lichaam op het sporten reageert. Dat is echt voor iedereen van belang, maar als je sport met obesitas toch nog iets belangrijker. Tijdens het sporten kan je kijken op je smarthorloge of smartphone wat je hartslag is en of je snel herstelt als je even rustig aan doet.

Hartslagzones

Vooral als je begint met sporten is het belangrijk om niet teveel en te lang in het “rood” te gaan. De vraag is dan wat “rood” is? Hoe hoog is jouw maximale hartslag? Dat is van belang om te weten om je hartslagzones te kunnen bepalen. Vele sites geven je rekenvoorbeelden, maar als je obesitas hebt, neem dan geen risico’s en ga naar een sportmedisch centrum om daar je meting te laten doen. Klik hier om te weten waar er een sportmedisch centrum bij jou in de buurt zit.

Breed assortiment aan mogelijkheden

Er is een steeds breder aanbod van hartslagmeters en smartwatches en smartphones en gezondheid en bewegingsapp’s. Zo groot dat je wellicht door de bomen het bos niet meer kunt zien. Vraag je daarom van te voren even de volgende vragen af:

  • Waar ga ik hem voor gebruiken? Is het alleen voor tijdens het fietsen of ook gedurende de hele dag om mijn activiteiten te tracken.
  • Welke informatie wil ik?
  • Wat is mijn budget?

De website verantwoord-afvallen.nl heeft een heel goed artikel geschreven om je hierbij te helpen.

Heb jij tips voor hartslagmeters? Laat het ons weten via email of reageer onderaan deze pagina.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.