Recept

Zelfgemaakte amandel aardbeienmelk en volkoren cracker met avocadospread

Ingrediënten:

  • 150 gram amandelen ongezouten met vlies
  • 20 gram ongezoete dadels zonder pit
  • 1,5 liter koud water
  • 150 gram aardbeien
  • ½ vanillestokje
  • 1 avocado
  • Zout en peper
  • 2 volkorencrackers
  • Handje ijsblokjes
  • Benodigheden: Blender

Bron recept Food First Network

Een mond vol, maar echt iets heel lekkers en helemaal niet zo moeilijk.

Een nacht van tevoren:

Week de amandelen in een laagje water.

Ochtend voor ontbijt:

Giet de amandelen af en laat ze goed uitlekken. Het water van de amandelen kan gewoon weg.

Pureer de amandelen met de dadels (let op dat er geen pitten in zitten) en het koude water in een blender op hoge snelheid. Dat kan echt best lang duren, totdat de melk zo glad mogelijk is.

Schenk is amandelmelk door een fijne zeef in een kan en bewaar de pulp die in de zeef achterblijft.

Houdt één aardbei per glas apart en pureer de resterende aardbeien met het merg uit de vanillestokje en de helft van de amandelmelk fijn in de blender. Bewaar de andere helft van de amandelmelk in de koelkast voor morgen.

Schenk de aardbeienmelk in de glazen en garneer de glazen met het aardbeitje.

Maak een avocado schoon en prak die fijn met een vork. Dat hoeft niet echt heel fijn. Helemaal niet erg als er nog stukjes avocado inzitten. Meng de geprakte avocado met de pulp van de amandelmelk en breng op smaak met wat zout en peper. Besmeer de crackers met deze heerlijke spread!

Tip: als van extra pittig houdt, doe dan wat chilivlokken door de avocadospread!