Recept

Appel havermout bananenbrood

Ingrediënten:

Appelvulling:

  • 1 grote appel in kleine stukjes gesneden
  • 70 gram rozijnen vooraf 3o minuten wellen
  • 2 dadels in kleine stukjes gesneden
  • 6 eetlepels gemalen kokos
  • 1 eetlepel gehakte amandelen
  • 1,5 eetlepel kaneel

Banaanbeslag:

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram ongezoete appelmoes
  • 100 gram havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • Snuf zout

Andere benodigdheden:

  • 1 cakeblik bakvorm
  • Wat roomboter/kokosolie om bakvorm mee in te vetten.
  • 1 vel bakpapier
  • Mixer, keukenmachine of blender
  • Satéprikker of breinaald
  • Oven

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet je bakblik in met wat roomboter of kokosolie. Knip een bakpapier zo dat de bodem en beide lange zijden van de bakvorm bedekt zijn.

Meng alle ingrediënten voor de appelvulling in een kom.

In een andere kom de bananen, appelmoes en havermout mixen met mixer, keukenmachine of blender. Als het een egale massa is voeg je het ei en de bakpoeder toe en even goed mengen met een snuf zout.

Voeg de appelvulling en het bananenbeslag samen, meng ze samen goed en doe deze in de ingevette bakvorm met bakpapier. In de oven op 200 graden voor 45 minuten. Prik met de satéprikker om te kijken of het deeg droog is. Goed af laten koelen voor je het uit het blik haalt!

Variatie: voeg wat kleine stukjes pure chocolade toe!

Lekker voor onderweg bij een lange wandel of fietstocht. Of als tussendoor in de skilift!

Dit recept heb ik van Angelique van www.fitinbalans.com. Angelique geeft advies op het gebied van voeding en gewichtsbeheersing.

Bron recept Fit in Balans