Recept

Aspergesalade met garnalen, citroen en peterselie

Ingrediënten:

  • 1 bakje Hollandse garnalen
  • 500 gr asperges
  • 1/2 citroen
  • 1 mespunt grove mosterd
  • 4 eetl. olijfolie extra vierge
  • 1/2 bakje platte peterselie

Bereiding:

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Snijd de asperges in de lengte doormidden.

Kook de helften 5 minuten in een ruime pan met kokend water en zout naar smaak.

Draai het vuur uit en laat de asperges nog 5 minuten in het hete kookvocht rusten.

Boen de citroen schoon, snijd met een zesteur of mesje flinterdunne reepjes van de schil en pers de vrucht uit.

Klop het citroensap met de mosterd, de olie en zout en (versgemalen) peper naar smaak tot een dressing.

Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en doe ze in een kom, schep de dressing door de nog warme asperges. Laat afkoelen.

Meng de hele peterselietakjes (deze zijn helemaal eetbaar) met de asperges, leg ze op een mooie schaal. Bestrooi met de garnalen en de citroenreepjes.