Recept

Avocado-vijgensandwich

Ingrediënten:

  • 115 g ongebrande, ongezouten cashewnoten
  • 1 teen knoflook
  • ½ citroen
  • 30 ml water
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 2 vijgen
  • 75 g spinazie
  • 15 ml olijfolie extra vierge
  • 2 sneetjes volkoren zuurdesembrood, koemelkvrij
  • 1 bakje tuinkers

Benodigdheden: Staafmixer met bijbehorend hakmolentje

Een nacht van tevoren:

Week de cashewnoten circa 1 nacht in ruim water.

Net voor de lunch:

Giet de cashewnoten af (het water wordt niet meer gebruikt), snijd de knoflook fijn en pureer de cashewnoten met behulp van de staafmixer en het hakmolentje, met de knoflook, het sap van de citroen en het water tot puree. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de avocado, tomaat en de vijgen in plakjes. Snijd de spinazie grof en besprenkel met olijfolie.

Besmeer de sneetjes brood met de cashewpuree, beleg met de spinazie, tomaat, avocado en vijgen en bestrooi met tuinkers.

Smakelijk!!

Bron recept Food First Network