Recept

Bananenpannenkoeken met blauwe bessen en yoghurt

Ingrediënten:

(2 personen):

  • 2 rijpe bananen
  • 60 gram havermoutvlokken
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 eieren
  • 5 gram kokosolie
  • 80 gram volle Griekse yoghurt
  • 50 gram blauwe bessen
  • 20 gram wal-, pistache- of cashewnoten of zonnebloem- of pompoenpitten

Extra nodig: Staafmixer en koekenpan met antiaanbaklaag

Pel de bananen en breek ze in kleine stukjes en pureer ze met de staafmixer samen met de havermoutvlokken, kaneel en de eieren tot een mooi beslag.

Doe de kokosolie in de verhitte koekenpan en bak op een laag vuur kleine pannenkoekjes van het beslag. Net zoveel pannenkoekjes totdat het beslag op is.

Serveer de pannenkoekjes met de yoghurt en blauwe bessen. En natuurlijk de noten of pitten voor een lekkere crunch.

Bron recept Food First Network