Recept

Bietencurry met sugarsnaps en rijst

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 2 el arachideolie
  • 300 gr gesneden uien
  • 1 pakje Thaise rode curry (kruidenpasta, 70 g, Fair Trade Orifinal of Conimex)
  • 400 gr geraspte rode bieten
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 200 gr sugarsnaps
  • 600 gr zilvervliesrijst

Bereiding:

Stap 1:

Eieren halfzacht koken (6 minuten), laten schrikken in koud water

Stap 2:

Olie verhitten in hapjespan en uien 5 minuten fruiten samen met kruidenpasta.

Bieten toevoegen samen met kokosmelk. Op hoog vuur aan de kook brengen en op middelhoog vuur 7 minuten laten koken met deksel op de pan. Af en toe even roeren.

Stap 3:

Op het laatst de sugarsnaps toevoegen bij het uien bieten mengsel en 3 minuten laten meekoken.

Stap 4:

Rijst opwarmen volgens aanwijzingen op de verpakking

Stap 5:

Verdeel de rijst over 4 diepe borden en verdeel de curry erover. Schil de eieren en halveer ze. Leg per bord 2 halve eieren boven op de curry.

bron recept allerhande | AH.nl