Recept
Bloemkool-aardperensoep
Ingrediënten:
Voldoende als maaltijdsoep voor 4 personen:
- 1 ½ liter groentebouillon, heet
- 500 gram aardperen
- 1 kleine bloemkool of een ½ grote
- 3 aardappels
- 1 grote ui, in stukjes
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 tl hot curry
- peper/zout
- olie
En verder nodig: blender of staafmixer
Bereiding:
- Schil de aardappels en aardperen en snij in stukjes.
- Maak de bloemkool schoon en snij in stukken
- Verwarm een flinke scheut olie in een soeppan met dikke bodem en fruit hierin de ui en de knoflook op middelmatig vuur.
- Voeg een theelepel hot curry (of kerriepoeder) toe en bak even mee. Voeg flink wat peper en wat zout toe.
- Voeg de aardperen, aardappels en 2/3 van de bloemkool toe aan de uien en bak even kort mee.
- Doe dan de hete bouillon erbij. Houd net tegen de kook aan voor zo’n 15-20 minuten totdat de groenten gaar zijn.
- Snijd ondertussen de achtergehouden bloemkool heel fijn of doe dit in de keukenmachine. Maak er als het ware ‘bloemkoolrijst’ van.
- Doe als de groenten gaar zijn de soep over in een blender of pureer hem met een staafmixer.
- Giet de soep terug in de pan en voeg de ‘bloemkoolrijst’ toe.
Reacties