Recept

Bloemkool-aardperensoep

bloemkool-aardpeer-aardappelsoep-ontrooerendlekker.nl

Ingrediënten:

Voldoende als maaltijdsoep voor 4 personen:

  • 1 ½ liter groentebouillon, heet
  • 500 gram aardperen
  • 1 kleine bloemkool of een ½ grote
  • 3 aardappels
  • 1 grote ui, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl hot curry
  • peper/zout
  • olie

En verder nodig: blender of staafmixer

Bereiding:

  • Schil de aardappels en aardperen en snij in stukjes.
  • Maak de bloemkool schoon en snij in stukken
  • Verwarm een flinke scheut olie in een soeppan met dikke bodem en fruit hierin de ui en de knoflook op middelmatig vuur.
  • Voeg een theelepel hot curry (of kerriepoeder) toe en bak even mee. Voeg flink wat peper en wat zout toe.
  • Voeg de aardperen, aardappels en 2/3 van de bloemkool toe aan de uien en bak even kort mee.
  • Doe dan de hete bouillon erbij. Houd net tegen de kook aan voor zo’n 15-20 minuten totdat de groenten gaar zijn.
  • Snijd ondertussen de achtergehouden bloemkool heel fijn of doe dit in de keukenmachine. Maak er als het ware ‘bloemkoolrijst’ van.
  • Doe als de groenten gaar zijn de soep over in een blender of pureer hem met een staafmixer.
  • Giet de soep terug in de pan en voeg de ‘bloemkoolrijst’ toe.
Bron recept Ontroerendlekker.nl