Recept
Carpaccio van verschillende soorten biet
Ingrediënten:
- verschillende soorten bietjes (rode, gele, chioggia biet)
- zachte geitenkaas, verkruimeld
- geroosterde pijnboompitjes
- kappertjes
- dressing van olijfolie en fruitige azijn (frambozen, mango, aardbei, appel)
- evt. wat balsamicoparels
En verder nodig: een mandoline of goede keukenschaaf
Bereiding:
- Was de bietjes, schil ze eventueel, en snijd ze op de mandoline of met een schaaf in hele dunne plakjes.
- Leg ze om-en-om op het bord.
- Verdeel de geitenkaas en de kappertjes erover.
- Maak een wat ‘dikkige’ dressing van goede olijfolie en een lekkere azijn en besprenkel de bietjes hiermee.
- Als je balsamicoparels kunt krijgen kun je deze ook nog gebruiken voor wat extra garnering. (Vorig jaar met kerst verkrijgbaar bij Albert Heijn.)
- Maak af met de geroosterde pijnboompitjes.
Reacties