Recept

Carpaccio van verschillende soorten biet

Ingrediënten:

  • verschillende soorten bietjes (rode, gele, chioggia biet)
  • zachte geitenkaas, verkruimeld
  • geroosterde pijnboompitjes
  • kappertjes
  • dressing van olijfolie en fruitige azijn (frambozen, mango, aardbei, appel)
  • evt. wat balsamicoparels

En verder nodig: een mandoline of goede keukenschaaf

Bereiding:

  • Was de bietjes, schil ze eventueel, en snijd ze op de mandoline of met een schaaf in hele dunne plakjes.
  • Leg ze om-en-om op het bord.
  • Verdeel de geitenkaas en de kappertjes erover.
  • Maak een wat ‘dikkige’ dressing van goede olijfolie en een lekkere azijn en besprenkel de bietjes hiermee.
  • Als je balsamicoparels kunt krijgen kun je deze ook nog gebruiken voor wat extra garnering. (Vorig jaar met kerst verkrijgbaar bij Albert Heijn.)
  • Maak af met de geroosterde pijnboompitjes.
Bron recept Ontroerendlekker.nl