Recept

Chili con Carne

Ingredienten:

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el arachide olie of zonnebloemolie
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 rode paprika’s
  • 1 chilipeper
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 blikken kidneybonen a 400 gram uitgelekt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Snuf zout en peper (naar smaak)

Bereiding:

Pel en snipper de ui en de knoflooktenen. Fruit beiden in de olie op laag vuur totdat ze mooi glazig zijn.

Voeg de rundergehakt toe en bak dit rul.

Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijdt in blokjes.

Snipper de chilipeper in ragfijne stukjes (eventueel zaadjes en zaadlijsten van tevoren verwijderen om het gerecht minder pittig te maken).

Voeg de paprikablokjes en chilipeper toe bij het gehaktmengsel en fruit deze samen met het gehakt nog een tijdje mee.

Voeg het blik gepelde tomaten toe.

Open de blikken kidneybonen, gooi deze in een vergiet en spoel ze goed af onder de koude kraan. Doe de schoongespoelde kidneybonen bij de chili. Breng op smaak met de komijnpoeder, weinig zout en peper. Deksel op de pan en dan nog ongeveer 20 minuten pruttelen op een heel laag vuur.

Lekker met frisse groene salade, bijvoorbeeld ijsbergsla. Contrasteert heerlijk met de smaakvolle, beetje pittige chili!

Lekker variëren? Voeg bijvoorbeeld fijngesneden koriander toe of platte peterselie. Gebruik bruine bonen in plaats van kidneybonen of voeg mais wat toe.

Voor de Chili sin carne: gewoon het rundergehakt weglaten! Je kan het ook uitbreiden met rijst, (volkoren) wraps en guacamole.

Dit recept heb ik van Angelique van www.fitinbalans.com. Angelique geeft advies op het gebied van voeding en gewichtsbeheersing.

Bron recept Fit in Balans