Recept

Curry met kip en muntyoghurt

Ingrediënten:

  • 3 el arachideolie
  • 175 gr gesneden uien
  • 2 el Garam Masala (specerijenmelange, blikje 75 gr Euroma Original Spices by Jonnie Boer)
  • 700 gr bloemkool en broccoli roosjes
  • 250 ml heet water
  • 1 kippenbouillon tables
  • 660 ml Tomato Frito (pakje 330 ml Heinz)
  • 345 gr Kipfilet haasjes
  • klein bosje verse muntblaadjes
  • 150 gr Griekse Yoghurt
  • 600 gr zilvervliesrijst

Bereiding:

Stap 1:

Verhit olie in hapjespan en fruit ui en Garam Masala 2 minuten. Halveer de bloemkool en broccoliroosjes.

Stap 2:

Voeg de groenten, bouilontablet, tomato frito, kip, 250 ml heet water, peper en zout toe en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 10 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Af en toe roeren.

Stap 3:

Snijd ondertussen de blaadjes munt en meng 2/3 ervan met 2/3 van de yoghurt. Bereid ondertussen de rijst volgens aanwijzingen verpakking.

Stap 4:

Neem de curry van het vuur en roer de rest van de yoghurt erdoor. Serveer de curry en de rijst met de muntyoghurt en bestrooi met de rest van de munt. Ook lekker koriander of platte peterselie toevoegen.

Bron recept Allerhande | AH.nl