Recept

Eigengemaakte cruesli

Recept-cruesli-oven-havermout

Ingrediënten:

  • 250 gram havervlokken
  • 250 gram noten, pitten en zaden
  • evt. 20 gram tarwezemelen
  • snufje zout
  • 80 gram gesmolten kokosvet
  • 100 gram gedroogd fruit

Bereiding:

Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.

Meng in een grote kom de havervlokken met de noten, tarwezemelen en een snufje zout.

Verwarm het kokosvet langzaam in een steelpannetje. Niet laten koken.

Giet het kokosvet over het havervlokkenmengsel. Schep het geheel goed om.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel in een gelijkmatig laag. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat ongeveer 45 minuten bakken. Schep iedere 10 minuten het mengsel goed om.

Zet hierna de oven uit en laat de cruesli in de oven volledig afkoelen met de deur half geopend.

Snijd ondertussen het gedroogd fruit ter grootte van een rozijn. Voeg het fruit toe aan de afgekoelde cruesli.

Bewaar de cruesli in een weckpot.

Heerlijk in yoghurt of kwark. Een flinke hand over een fruitsalade is ook een echte aanrader!

Dit recept heb ik van Angelique van www.fitinbalans.com. Angelique geeft advies op het gebied van voeding en gewichtsbeheersing.

Bron recept Fit in Balans