Recept

Smoothie met sinaasappel en banaan

Smoothies zijn ideale drankjes die goed zijn voor herstel na een sportinspanning. De yoghurt en vooral de kwark zorgt voor vezels die je lichaam dan goed kunnen gebruiken. Suiker is echt niet nodig. Een rijpe banaan bevat al zoveel suiker dat hij de smoothie voldoende zoet maakt. Wil je hem nog zoeter (proef eerst maar even), doe er dan een theelepeltje honing bij. Om een goede smoothie te maken heb je wel een blender nodig.

Een blender is trouwens ook een prima aanschaf als je hem nog niet hebt. Ik durf zelf te wedden dat deze keukenmachine een vaste plek krijgt op je aanrecht en niet onaangetast in je keukenkast zal staan. De blender is namelijk ook heel geschikt voor het maken van heerlijke soepen, sauzen, pesto’s etc.

Ingrediënten:

 • Ingrediënten voor 2 smoothies:
  • 1 rijpe banaan
  • 1 sinaasappel
  • 125 gram magere yoghurt
  • 125 gram magere kwark (naturel)

  Benodigdheden:

  • Blender

Bereiding:

Schil de banaan en breek in stukken. Snijdt de sinaasappel in partjes zodat je de vliesjes niet meeneemt. Hoe doe je dat? Dat is echt niet moeilijk: https://www.youtube.com/watch?v=_gikH2lDm28

Sinaasappel partjes voorkomen dat je een smoothie krijgt met allemaal schilfertjes van de vliesjes erin die vervelend tussen je tanden gaan zitten.

Doe de stukken banaan, kwark, yoghurt en de sinaasappel partjes in de blender. Zet de blender altijd eerst voorzichtig aan. Pas als alle stukken zo goed als fijngemalen zijn, kan je de snelheid verhogen zodat je een heerlijke fluwelen smoothie krijgt

Zoals gezegd: even proven als je denkt dat hij klaar is. Is hij nog te zuur, doe er dan een theelepel honing bij.

Schenk de smoothie in een glas en proost!!!

Wil je de smoothie ook als ontbijt. Doe er dan een eetlepel van die heerlijk eigengemaakte cruesli bij zodat je een lekkere bite hebt.

Bron recept