Recept
Knolselderij-andijviestamppot
Ingrediënten:
- 1 knolselderij
- 250 g fijn gesneden andijvie
- 250 gesneden (kastanje)champigons in plakjes
- beetje melk, warm
- klontje boter
- mosterd
- peper, zout
Bereiding:
- Schil de knolselderij, snij hem in plakken en vervolgens in stukjes.
- Kook ze met wat zout in 15 minuten gaar.
- Giet af en maak er puree van met een pureeknijper of stamper.
- Bak de champignons op hoog vuur lekker bruin met flink wat verse peper en een beetje zout.
- Roer de melk en daarna de andijvie en de helft van champignons door de puree.
- Breng op smaak met mosterd, peper en zout.
- Serveer de puree met de rest van de champigons.
Voor een ‘krokantje’ kun je wat walnoten of pecannoten even roosteren in de pan, grof hakken en erover strooien.
Reacties