Recept

Knolselderij-andijviestamppot

Ingrediënten:

  • 1 knolselderij
  • 250 g fijn gesneden andijvie
  • 250 gesneden (kastanje)champigons in plakjes
  • beetje melk, warm
  • klontje boter
  • mosterd
  • peper, zout

Bereiding:

  • Schil de knolselderij, snij hem in plakken en vervolgens in stukjes.
  • Kook ze met wat zout in 15 minuten gaar.
  • Giet af en maak er puree van met een pureeknijper of stamper.
  • Bak de champignons op hoog vuur lekker bruin met flink wat verse peper en een beetje zout.
  • Roer de melk en daarna de andijvie en de helft van champignons door de puree.
  • Breng op smaak met mosterd, peper en zout.
  • Serveer de puree met de rest van de champigons.

Voor een ‘krokantje’ kun je wat walnoten of pecannoten even roosteren in de pan, grof hakken en erover strooien.

Bron recept Ontroerendlekker.nl