Recept

Salade met heerlijke groene groenten en makreel

Ingrediënten:

  • 100 g bimi (soort broccoli)
  • 3 takjes dille
  • 1 venkelknol
  • 100 g volle Griekse yoghurt
  • 2 tl grove mosterd, glutenvrij
  • 75 g gerookte makreelfilet
  • 75 g diepvriesdoperwten
  • 30 g zonnebloempitten
  • 100 g verse spinazie
  • 15 ml olijfolie extra vierge

Kook de bimi in circa 3 minuten beetgaar, spoel koud en laat goed uitlekken.

Hak de dille fijn. Meng voor de dressing de dille met de yoghurt en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de venkel in dunne reepjes en pluk de makreelfilet en meng de makreel met de bimi, venkel, doperwten, zonnebloempitten en de spinazie. Meng er een scheut olijfolie doorheen en breng op smaak met peper.

Schep de makreel in het groen op borden en lepel de dressing erover.

Bron recept Food First Network