Recept
Spaghetti met boerenkool
Ingrediënten:
(2 personen):
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- ½ rode peper
- 1 cm verse gemberwortel
- 15 gram ongezouten roomboter
- 400 gram boerenkool
- 150 ml groentebouillon (zelf te maken, geen selderij)
- 1 rode paprika
- 150 gram volkoren spaghetti
- 300 gram kabeljauwfilet
- 15 ml olijfolie extra vierge
- 250 gram cherrytomaten
- 40 gram pecorino (kaas)
-
Benodigdheden: fijne rasp
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en de halve rode peper in ringetjes en rasp de gember.
Smelt de boter in een pan en fruit de ui, knoflook, rode peper en gember. Voeg de boerenkool toe en blus af met de bouillon en stoof 10 minuten met de deksel op de pan.
Snijd de paprika in blokjes en voeg deze de laatste 2 minuten toe.
Kook de spaghetti volgens de bereiding op de verpakking.
Snijd de kabeljauw in porties en breng op smaak met peper en zout. Verhit ene scheutje olijfolie in een pan en bak de kabeljauw rondom circa 5 minuten. Halveer en voeg de cherrytomaten toe en bak 4 minuten mee.
Meng de spaghetti door de boerenkool en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de spaghetti met de kabeljauw en de cherrytomaten en rasp de Pecorino kaas erover.
Reacties