Recept

Tropische bananen cocos smoothie

Ingrediënten:

(2 personen):

  • 1 banaan
  • 350 ml koude kokoswater
  • 1 el chiazaad
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • ¼ tl kaneelpoeder
  • 60 gram ongezouten noten of notenzadenmix

Benodigdheden: blender, stukje bakpapier

Een echte tropische verrassing voor iedereen die van kokos houdt. Het Chiazaad is het middel dat er voor zorgt dat de smoothie de juiste binding krijgt. Ook zorgt het zaad ervoor dat de smoothie een wat grijzige kleur krijgt. Misschien is de kleur niet zo aantrekkelijk, de smaak is echt heerlijk! Zeker als de banaanschijfjes bevroren zijn en het kokoswater goed gekoeld als ze de blender in gaan. Meteen opdrinken, voordat hij weer warmer wordt.

Nacht van te voren:

Snijdt de banaan in plakjes en leg ze vervolgens op een stukje bakpapier en laat de banaan een nachtje zo in de vriezer liggen.

Ochtend van ontbijt:

Pureer de bevroren banaanplakjes in de blender samen met het kokoswater, chiazaad, tahin en het kaneelpoeder. Lekkere hoge snelheid totdat je een mooie smoothie hebt.

Schenk de smoothie in twee glazen en de er nog een snuifje kaneel op. Langzaam opdrinken. Lekker met een handje noten.

Tip: Laat je niet afschrikken door de rare kleur. Hij is heerlijk. Zeker als je het kokoswater echt goed hebt laten koelen in de koelkast of de half uur in de diepvries.

Bron recept Food First Network