Recept

Vegetarische pasta

recept vegetarisch gerecht comfort sports

Ingrediënten (4 personen):

250 gram volkoren pasta
1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 240 gram)
350 gram kastanjechampignons in plakjes
250 gram gesneden prei
175 gram rode ui, grof gesneden
25 gram peterselie, fijngehakt
200 gram crème fraiche
200 gram magere kwark
50 ml medium sherry
2 volle theelepels hot kerrie
2 volle theelepels tuinkruiden bouillon
2 volle theelepels Groninger mosterd
Snufje gemalen zwarte peper

Bereiding:

Roerbak de champignons, prei & ui in een pan met een beetje (olijf)olie.
Kook de volkoren pasta volgens de beschrijving op de verpakking.
Zodra de groenten beetgaar zijn, voeg je de crème fraîche en de magere kwark toe.
Voeg de kerrie, tuinkruiden bouillon & Groninger mosterd toe om de pastasaus lekker op smaak te brengen.
Hierna voeg je de peterselie, kikkererwten en de sherry toe.
Laat de pastasaus nog 5 minuten zachtjes pruttelen en meng de pastasaus daarna met de volkoren pasta.
Voeg naar smaak nog wat peper toe.
Eet smakelijk!

Bron Denise van der Heide 
Gastblog: Leven als vegetariër