Bereiding:
Verwarm een pan en rooster de pompoenpitten in circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout.
Snijd de bosui fijn.
Snijd de komkommer in blokjes.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Halveer de cherrytomaatjes.
Verbrokkel de feta.
Snijd de munt fijn.
Snijd de appel in reepjes.
Halveer de citroen. Snijd een helft in partjes.
Meng in een grote kom eerst het sap van de halve citroen met de honing, breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en een scheutje olijfolie extra vierge. Voeg de couscous, pompoenpitten, bosui, komkommer, paprika, cherrytomaatjes, feta, munt, appel en veldsla toe.
Couscous
Kook de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Serveren:
Verdeel de zomersalade met appel en munt over borden en serveer met de partjes citroen.
Recept
Zomerse salade met appel en munt
Ingrediënten
Bereiding:
Verwarm een pan en rooster de pompoenpitten in circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout.
Snijd de bosui fijn.
Snijd de komkommer in blokjes.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Halveer de cherrytomaatjes.
Verbrokkel de feta.
Snijd de munt fijn.
Snijd de appel in reepjes.
Halveer de citroen. Snijd een helft in partjes.
Meng in een grote kom eerst het sap van de halve citroen met de honing, breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en een scheutje olijfolie extra vierge. Voeg de couscous, pompoenpitten, bosui, komkommer, paprika, cherrytomaatjes, feta, munt, appel en veldsla toe.
Couscous
Kook de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Serveren:
Verdeel de zomersalade met appel en munt over borden en serveer met de partjes citroen.