GASTBLOG YVONNE VAN DER VEN

Wandelcoachen

Leert iemand je dan wandelen of uh…iedereen kan toch wandelen? Precies! Iedereen kan wandelen! MAAR.. hoe fijn is het om te wandelen en tegelijkertijd je hoofd leeg te maken van alle gedachten? En dan ook nog eens inzicht te krijgen in de zaken die er écht toe doen in je leven. Weg uit de rat-race van to-do lijsten, volle agenda’s en ‘moeten’. Alleen aandacht voor dat wat er is en dat wat er écht toe doet.

En ‘wat er echt toe doet’, dat weten een hele boel mensen eigenlijk niet of ze staan er niet bij stil en gaan gewoon door. Maar soms is er een moment dat het even niet meer gaat of dat je het even niet meer weet. En als je dan door de bomen het bos niet meer ziet kan een wandelcoach je helpen richting te geven om jouw levensdoelen en persoonlijke kernwaarden weer duidelijk op de kaart te zetten.  

Vaak zie ik hoogsensitieve mensen die vastlopen in het constant actief bezig zijn met denken (je ratio staat altijd op ‘aan’ ), maar zijn vergeten hoe het voelt om te luisteren naar hun intuïtie en gevoel. Je beste raadgever om weer inzicht te krijgen in wat jij nou echt leuk vindt en waar jouw hart weer sneller van gaat kloppen. Als je dat niet meer doet, loop je langzaam leeg en verdwijnt je levensenergie letterlijk uit je lijf!

Als je te veel in je hoofd zit en steeds verder verwijdert raakt van wie je in de kern bent kan dat een burn-out tot gevolg hebben. Je bent moe, je overziet het niet helder meer, stress om niets, slapeloosheid, kortom roerloos en soms volledig uitgeput.

Hoogsensitiviteit

Met name hoogsensitieve mensen kunnen voor bovenstaande gevoelig zijn. En 1 op de 5 is hoogsensitief, dus misschien zit jij daar wel bij.  Je ziet, voelt, hoort, ruikt en neemt processen vele malen beter waar dan ‘gemiddeld’. Hierdoor pak je vaak onbewust allerlei prikkels op uit je omgeving, waardoor je langer de tijd nodig hebt om tot rust te komen. Je doorziet intermenselijke processen en relationele patronen, hebt een intense verwerking van alles wat je meemaakt en kan daardoor snel overlopen. Veel volwassenen zijn zich er vaak nog niet eens bewust van maar lopen op den duur toch vaak letterlijk vast.

Door samen in de natuur te wandelen zie je mensen echt letterlijk opknappen. Samen kijken waar je nu staat in het leven, waar je naar toe wilt en welke stappen je nodig hebt om weer ‘back on track’ te komen. De natuur helpt daar enorm bij. Deze reflecteert, spiegelt, geeft zuurstof, rust en doet écht wonderen voor je hele lijf. Tijdens het wandelen krijg je opdrachten om je gedachten op nul te zetten, om je ademhaling omlaag te brengen van je keel naar je buik en leer je hoe je weer bij je gevoel kunt komen.  Door rust en inzicht gaat je levensenergie weer stromen en begeleid een wandelcoach je naar een volgende stap in jouw leven. We planten ‘fictieve’ zaadjes die mogen groeien naar een weg die jij verder gaat bewandelen de rest van je leven.

Een mooier cadeau kun je jezelf niet wensen.

Ben jij of is je kind hoogsensitief en wil je meer inzicht omdat je het gevoel hebt dat jij niet volledig in bloei staat? Ik wandel graag met je mee…

Meld je hier aan voor een gratis 1e gesprek. www.HoogsensitiefOpvoeden.nl/individuelebegeleiding of bel met Yvonne van der Ven 06-10120027

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.